Вирощування та утримання тварин

Технологія вирощування, утримання та менеджменту.

Items filtered by date: березня 2017 — Птахівництво - цікавий блог
Неділя, 26 березня 2017 20:25

Отруєння сечовиною

Сечовину (карбамiд) використовують для поповнення рацiону білком. Сечовина під впливом ферменту уреази розпадається на амiак i вуглекислоту. Отруєння птиці спостерігають при надмірному надходженні сечовини в кормах.

Субота, 25 березня 2017 21:26

РОЛЬ ВІТАМІНУ К

Гіповітаміноз К (антигеморагічний, коагуляційний) - хронічна недостатність вітаміну К, яка характеризується зниженням згортання крові; крововиливами в міокард, стінку тонкої кишки, нирок і печінку, анемією та набряками підшкірної клітковини.

Хворіють на К-гіповітаміноз переважно птиця? а також тварини, у шлунково-кишковому тракті яких не відбувається мікробіологічний синтез вітаміну.

Нині відомо декілька сполук, які за своїми властивостями подібні до вітаміну К: філохінон (вітамін К1) - синтезується у рослинах; менахінон (вітамін К2) - синтезується мікроорганізмами в предшлунках жуйних і товстій кишці; менадіон (вітамін К3) - синтетична речовина, водорозчинну форму якої називають вікасолом. Вітамін К3 буває жиророзчинним і водорозчинним.

Птахівництво, на сьогодні, є такою галуззю сільськогосподарського виробництва, що розвивається досить стрімко і динамічно. Завдання, які ставляться перед вітчизняними виробниками – це розведення, вирощування, утримання та годівля птиці із застосуванням сучасного механізованого та автоматизованого обладнання, а також проведення ефективної ветеринарної профілактики з метою одержання якісної продукції. 

Птахівництво – найскроспіліша і найекономічніша галузь тваринництва, яка при порівняно незначних затратах праці й кормів дає за короткий час високоякісну продукцію.

Проте, для птахівництва України є низка чинників, які призводять до дисбалансу епізоотичної стабільності в господарствах. Однією з проблем є інфекційні та вірусні захворювання, які незалежно від технологій утримання та виробничих характеристик завдають значних проблем. Перебування птиці у контамінованому збудниками заразних захворювань навколишньому середовищі перешкоджає отриманню біобезпечної продукції птахівництва, яка в подальшому може слугувати джерелом виникнення токсикоінфекцій.

Контакти

Телефон блогу 1Тел. : (044) 239-17-74

Телефон блогу 2Факс: (044) 239-17-75

Пошта блогу/електронна адресаE-mail: poultry@tekro.ua

Карта проїзду

04071, м. Київ, Україна, вул. Спаська, 5, оф. 60

Зворотній зв'язок