Інші тварини

Різні корисні матеріали.

Items filtered by date: листопада 2016 — Птахівництво - цікавий блог

Відомо, що неможливо захистити тварин і птицю від різної інфекції без проведення обов’язкових якісних санітарно-профілактичних заходів. 

Крилатий вислів про те, як  «Один цент, витрачений на профілактику і біобезпеку, економить велику кількість доларів, витрачених на лікування» завжди повинен пам’ятати як ветеринарний лікар, так і власник будь-якого сільськогосподарського підприємства.

Отже, що ж таке біобезпека і чому так багато уваги приділяють цій темі? З точки зору менеджменту, це ефективний і найекономічніший спосіб захисту господарств від захворювань. Це система заходів, спрямованих на запобігання контакту патогенного чинника з тваринами та птицею, яка доповнюється постійним моніторингом захворювань і програмами вакцинацій.

Програма біобезпеки у тваринництві запроваджується як комплекс заходів для захисту господарств від занесення і поширення збудників хвороб і мінімізації втрат від них. Метою цих заходів є вирощування здорових тварин і птиці, отримання високоякісної продукції, а отже, стабільного прибутку.

Понеділок, 21 листопада 2016 10:53

МОРФОЛОГІЯ ІНФЕКЦІЙНІЙНОЇ АНЕМІЇ КУРЕЙ

Інфекційна анемія курей – це вірусне захворювання молодої птиці, яке характеризується розвитком апластичної анемії та генералізованої лімфоїдної атрофії, що часто ускладнюється вторинними бактеріальними, вірусними або грибковими інфекціями. Слід відзначити, що вірус інфекційної анемії відіграє одну з основних причин в етіології кількох багатофакторних захворювань, пов'язаних з геморагічним синдромом та хворобою «синіх крил», спричиняючи значні економічні збитки в індустрії вирощування бройлерів.

До сьогоднішнього дня вірус інфекційної анемії курей ще не виділили в окреме сімейство вірусів. Відомо те, що збудник має кільцеву, однониткову ДНК, яка присутня і у двох інших невеликих вірусів тварин, таких, як цирковірус свиней і вірус хвороби дзьоба і пір'я папуг.

Результати експериментальних досліджень, проведених на одноденних курчатах-бройлерах, інокульованих вірусом інфекційної анемії курей, вказують на

Категорія: Ветеринарія

Кокцидіоз – це одне з найпоширеніших захворювань курей, яке завдає значних економічних збитків птахівництву. Викликають його найпростіші паразити, які належать до типу Aplicomplexa, класу Sporozoa, роду Coccidia, родини Eimeriidae. Високого рівня інвазії сприяє напольне утримання птиці та стійкість ооцист, які можуть зберігати життєздатність за сприятливих умов більше 2 років.

Збудниками еймеріозу є 9 видів одноклітинних організмів, проте найчастіше виділяють чотири види еймерій: E. acervulina, E. maxima, E. tenella, E. necatrix, які відрізняються за ступенем вірулентності, локалізацією та репродуктивною здатністю.

Подібно багатьом паразитарним хворобам, кокцидіоз є, в основному, захворюванням молодих тварин. Проте, на жаль, птиця, яка перехворіла еймеріозом, викликаним одним видом, залишається вразливою до інших. Тому, повторні спалахи цього захворювання можуть бути результатом

Категорія: Ветеринарія

Контакти

Телефон блогу 1Тел. : (044) 239-17-74

Телефон блогу 2Факс: (044) 239-17-75

Пошта блогу/електронна адресаE-mail: poultry@tekro.ua

Карта проїзду

04071, м. Київ, Україна, вул. Спаська, 5, оф. 60

Зворотній зв'язок